Quan l’any 1968 José Ángel Gironés, Jaime Bernabeu, Rafael Galiana i un grup de persones entusiastes van crear el Cine Club Utiye, ni se’ls va passar pel cap que assistirien a la commemoració del seu 50 Aniversari, i amb activitat viva any rere any. És un fet insòlit i excepcional que, en un país de festa i pandereta, una associació cultural arribe al mig segle d’existència. El Cine Club Utiye d’Ontinyent naix el 20 d’octubre de 1968 al Teatre Echegaray amb la projecció de la pel·lícula El criminal, de Joseph Losey. Des d’aleshores s’han exhibit més de 2.500 títols, l’equivalent a unes 5.000 hores de projecció. Sense un espai propi al començament, amb el temps les projeccions han anat passant per totes les sales de cinema de la nostra ciutat, malauradament desaparegudes a hores d’ara: La Niñez, el Cine Lara, el Cine Palafox i, des de l’any 2008, el Centre Comercial El Teler, on actualment realitzem les sessions setmanalment.

Llegeix més...

Teatre EchegarayCartell Seda Jazz

Dissabte 8 de setembre a les 20 h

Gala homenatge a Fernando Trueba presentat per l’actriu Maria Juan i el concert de la Sedajazz Big Band “Recordant a Bebo: La Música de Chico & Rita”.
Concert inspirat en l’obra que el gran pianista i compositor cubà Bebo Valdés va compondre per a la pel·lícula Chico & Rita (Premi Goya /Premi del Cinema Europeu a la Millor Pel·lícula d’Animació / nominada als premis Oscar de Hollywood 2012), de Fernando Trueba, Javier Mariscal i Tono Errando. La banda sonora d’aquest film i d’altres grans composicions inoblidable d’aquella època sonaran en una nit que serà màgica.


La veu de la cantant remarca la bellesa de les melodies d’un repertori que compta amb peces de Bebo Valdés, Lecuona, Moisés Simón, Machito, Chano Pozo, Mario Bauzé i d’altres il·lustres compositors de la història de la música llatina. Són les melodies, els ritmes i el perfum d’una altra època, amb cançons que ja formen part de la nostra memòria musical.


La Sedajazz Big Band dirigida per Francisco Blanco “Latino” està formada per dèsset magnífics músics, com Perico Sambeat, David Pastor, Jesús Santandreu o Carlos Martín. Configuren una banda perfecta per interpretar els exigents arranjaments que el trompetista nord-americà Mike P. Mossman va escriure expressament per a la pel·lícula i que sonaran amb arranjaments del mateix Bebo Valdés, de Francisco Blanco “Latino” i de Perico Sambeat.
 

Llegeix més...

Projeccions

Pel·lícules de Fernando Trueba.
C.C. El Teler

Divendres 7 de setembre
horaris 18:00 - 20:15 - 22:30
ÓPERA PRIMA
1980. 95 minuts. Castellà. NR-16
dissabte 8 de setembre
horaris 18:00 - 20:15 - 22:30
EL AÑO DE LAS LUCES
1986. 103 minuts. Castellà. NR-13

 


 

Llegeix més...

montatge logos