CartellNegra2018ONTINYENT SETMANA NEGRA

cicle de cinema i novel·la negra
del 1 al 11 de març de 2018

 

 

 

 

Autor del cartell: Natxo Borredà

Presentació en YouTube:https://youtu.be/NZBYysFDXoE

 

 

 

PROGRAMACIÓ: CINEMA, NOVEL·LA, GASTRONOMIA, TERTÚLIES I ALTRES ACTIVITATS

L L I B R E S:

 

RetornHongares JaumeFuster Ossossoterrats Resurreccio Cuartodisparo Morir SecretoSasha Taxi

dijous 1 de març

RetornHongares- a les 20 hores. Lloc: CentreCultural de Caixa Ontinyent. ACTE INAUGURAL DE LA SETMANA NEGRA

Moner- Presentació de la tercera edició de la setmana negra per Natxo Úbeda.

- Presentació del Cartell a càrrec de l'autor Natxo Borredà

- Inauguració de la Setmana Negra per l'escriptora Anna Moner. Embaixadora de la lectura i autora d'El retorn de l'hongarès. Escriu habitualment al Diari La Veu i a la Cartelera Turia.

 

 

 

 

 

divendres 2 de març

- a les 12:30 hores. Lloc: Campus d'Ontinyent Universitat de València

Martin

JaumeFuster

"Jaume Fuster, gènere negre sense límits". Per Àlex Martín Escribà professor de literatura i llengua en la Universitat de Salamanca.

Facebook:https://www.facebook.com/alex.martinescriba

 

 

 

- a les 19:30 hores. Lloc: Editorial Babylon

Presentació del llibre "Jaume Fuster, gènere negre sense límits" per Àlex Martín Escribà (Barcelona 1974).

- a les 20.15 hores. Lloc: Editorial Babylon

Taula rodona d'autors valencians de novel·la negra: Josep Lluís Roig i Silvestre Vilaplana, modera Àlex Martín Escribà.

Josep Lluís Roig(Oliva,1967) Escriptor i professord'ensenyament secundari, és poeta i autor d'obres de teatre i narrativa. Llicenciat en filologia catalana, es dóna a conèixer com a poeta guanyant els premis Martí Dot i Senyoriu d'Ausiàs March amb “Per a dansar la llum” (1991) i Amb el gest de les hores (1991), respectivament, ha construït una important obra poètica d'una desena de títols que han estat reconeguts amb nombrosos premis. També ha publicat el recull de narracions “Històries circulars” i altres relats (2003), a més d’obra de teatre.

Silvestre Vilaplana(Alcoi, 1969) escriptor que ha conreat els gèneres de la poesia, la novel·la i la narrativa. Les seues obres han estat distingides amb diversos premis i reconeixements com el de Crítica Serra d'Or, el Ciutat d'Alzira o el Miquel Martí i Pol de poesia. Llicenciat en filologia catalana, actualment és professor de secundària a l'institut La Foia d'Ibi (l'Alcoià). El 2011 rebé el premi Alfons el Magnànim per la seua novel·la “El quadern de les vides perdudes”. L'any 2016 va rebre el Premi de Novel·la Negra Vila de Tiana-Memorial Agustí Vehí per “Els ossos soterats”.

Àlex Martín Escribà (Barcelona, 1974) doctor en literatura catalana per la Universitat de Salamanca on és professor. Ha sigut lector de les universitats de l’Havana i Grenoble. És investigador i analista del gènere negre i policíac en literatura, tema sobre els que tracten els seus assaigs, articles d’investigació en revistes científiques i monografies. Des de 2005 codirigeix el Congreso de Novela y Cine Negro de la Universitat de Salamanca. És autor de les obres: “Rafael Tasis, novel·lista policíac”, i “Jaume Fuster, gènere negre sense límits”, assaigs que recullen recepció i terminologia del gènere policíac a Catalunya, així com l’anàlisi de l’obra policíaca dels escriptors.

Roig

ResurreccioVilaplana  Ossossoterrats

 

 

 


dimecres 7 de març

- a les 20 hores. Lloc: Ediciones Babylon

CuartodisparoLacombaPresentació de l'última novel·la negra editada per Ediciones BabylonEl cuarto disparode Javier Lacomba (Ed. Babylon 2018)

Javier Lacomba (Paterna), advocat especialitzat en dret literari i propietat intel·lectual, és crític de cinema a la web ElMulticine.com, conferenciant i professor de tallers de dret literari en Fuentetaja i el Museu L’Iber. Com a escriptor ha publicat relats a la revista Calabazas en el trastero, editada per Saco de Huesos i en nombrosos llibres de la Generación Bibliocafé, una iniciativa literària nascuda al calor de la llibreria Bibliocafé de José Luis Rodríguez Núñez, així com relats per a antologies de gènere negre i policíac a diverses editorials com Evohé, Pulputre i Ediciones Babylon. El cuarto disparo, que presentarem a Ontinyent és la seua primera novel·la.

 
 

 

 

dijous 8 de març

- a les 20 hores. Lloc: Centre Cultural de Caixa Ontinyent

 

Ines Plana

Presentació de la novel·la"Morir no es lo que más duele", d'Ines Plana primera obra de l'escriptora.

Inés Plana (Barbastro), llicenciada en Ciències de la Informació, ha treballat en premsa escrita i ha creat i coordinat distintes col·leccions relacionades amb la divulgació de la història i de l’art. Actualment és directora del periòdic-magazine Vivir Bien en la Comunidad de Madrid. L’obra “Morir no es lo que más duele” es la seua primera novel·la, amb la que va estar treballant durant 5 anys.

 

 

 

 

 

 

divendres 9 de març

- a les 20 hores. Lloc:Ediciones Babylon

Melero

SecretoSashaPresentació de"Secreto está en Sasha", última novel·la de Rafa Melero Rojo.

Rafa Melero Rojo (Barcelona, 1972), escriptor i funcionari del cos de la policia autonòmica de Catalunya. La seua experiència com a investigador als Mossos d’Esquadra l’ha portat a pegar el salt a la literatura i a especialitzar-se en gènere negre, augmentant la nòmina de policies escriptors. La seua primera novel·la “L’ira del Fènix”, va recollir molt bona crítica. És guanyador, a més, del I Premio Novela de Cartagena amb l’obra “Ful”.

 

 

 

 

 

 

 

dissabte 10 de març

- a les 19:30 hores. Lloc:Centre Cultural de Caixa Ontinyent

Zanon

TaxiPresentació de"Taxi", última novel·la de Carlos Zanón, director de la Barcelona Negra BCN.

Carlos Zanón (Barcelona, 1966) poeta, novel·lista, guionista, articulista i crític literari. Les seves novel·les, en especial “Yo fui Johnny Thunders” (Premi Salamanca Negra, Premi Novelpol i Premi Dashiell Hammet), l'han consolidat com un autor amb un estil genuí, hereu de l'ètica dels perdedors que l'emparenta directament amb Juan Marsé, Manuel Vázquez Montalbán i Francisco González Ledesma. Els seus referents directes són Francisco Casavella i John Updike. Des del juny de 2017 és el comissari de Barcelona Negra. Amb l’obra “Taxi” està arribant a quotes lectores espectaculars.

 

 

 

 

 

 

 

 

PEL·LÍCULES - projeccions en el Cine Club Utiye al Centre Comercial El Teler

SUBURBICONSuburbicon

TO Suburbicon. USA. 2017. 105 minuts.

Idiomaanglés sub. castellà. NR-16

Director George Clooney.

Guió Ethan i Joel Coen, George Clooney,Grant Heslov.

Intèrprets Matt Damon,Julianne Moore,Óscar Isaac,Glenn Fleshler,Noah Jupe, Michael D. Cohen,Steve Monroe,Gary Basaraba.

del 2 al 8 de març - horaris 18:00, 20:00* i 22:30
*divendres i dissabte únicament a les 18:00 i 22:30

més informació de SUBURBICON

 

 

 

EL SILENCIO DE LOS CORDEROSSilenciocorderos

TO The Silence of the Lambs. USA. 1991. 115 minuts.

Idioma castellà. NR-18

Director Jonathan Demme.

Guió Ted Tally (Novel·la: Thomas Harris).

Intèrprets Jodie Foster,Anthony Hopkins,Scott Glenn,Ted Levine,Anthony Heald, Diane Baker,Brooke Smith,Tracey Walter,Kasi Lemmons,Chris Isaak.

Divendres 2 i dissabte 3 a les 20 h

El dissabte 3 serà presentada pel criminòleg Vicente Garrido i pel professor de dret i advocat Virgilo Latorre, autors del llibre El silencio de los corderos, una exploración del mal, amb posterior tertulia-sopar sobre la pel·lícula en el restaurant el Mesón del Rey. (cal reservar en La Llibreria).

més informació EL SILENCIO DE LOS CORDEROS.

 

Enrealitatmai

EN REALITAT, MAI VAS ESTAR AQUÍ

TO You Were Never Really Here. Regne Unit. 2017. 95 minuts.

Idioma anglés sub. castellà. NR-16

Director George Clooney.

Guió Lynne Ramsay (Novel·la: Jonathan Ames).

Intèrprets Joaquin Phoenix,Alessandro Nivola,John Doman,Judith Anna Roberts, Alex Manette,Ekaterina Samsonov,Kate Easton,Jason Babinsky.

del 9 al 14 de març - horaris 18:00*, 20:00 i 22:30

*dissabte i diumenge únicament a les 20:00 i 22:30

més informació d'EN REALITAT, MAI VAS ESTAR AQUÍ

 

 

Suenoeterno

EL SUEÑO ETERNO

TO The Big Sleep. USA. 1946. 114 minuts.

Idioma castellà. NR-14

Director Howard Hawks.

Guió William Faulkner,Leigh Brackett,Jules Furthman (Novel·la: Raymond Chandler).

Intèrprets Humphrey Bogart,Lauren Bacall,John Ridgely,Martha Vickers,Dorothy Malone, Regis Toomey,Elisha Cook Jr.,Charles D. Brown.

dissabte 10 i diumenge 11 - horari 18:00

més informació d'EL SUEÑO ETERNO

 

 

RUTES GUIADES

dissabte 3 de març

- a les 10:30 hores. Lloc: Placeta de l'església de Sant Carles

Visita guiada pels llocs d'Ontinyent que varen ser escenari de crims i altres delictes al segle XVI-XIX. Visita realitzada per Alfred Bernabeu, doctor en Història Moderna, professor a l’IES l’Estació i Cronista Oficial de la ciutat d’Ontinyent.

dissabte 10 de març

- a les 10:30 hores. Lloc: Col·legi de la Concepció

Ruta del refugis i la Guerra Civil. Places limitades a 35 persones, inscripció en La Llibreria

Itinerari urbà per conéixer com es visqué la Guerra Civil a Ontinyent, la història i ubicació dels refugis antiaeris que s'hi construïren i l'ús que adquiriren els espais i edificis més significatius de la ciutat durant el conflicte. Comença al col·legi la Concepció i finalitza amb la visita al refugi antiaeri del Regall, amb un duració aproximada de 2 hores. Visita guiada per l'historiador Àngel Cambra. Inscripcions en La Llibreria.

 

SOPARS I TERTÚLIA

dissabte 3 de març

- a les 22 hores. Lloc: Restaurant Mesón del Rey

Sopar tertúlia amb el criminòleg Vicente Garrido i l'advocat i professor de dret de la Universitat de València Virgilio Latorre, sobre la pel·lícula El silencio de los corderos i el personatge Hannibal Lecter. Reserves en La Llibreria.

dissabte 10 de març

- a les 22 hores. Lloc: Restaurant El Tinell de Calabuig

Sopar de cloenda amb tast de vi negre del Ceeller del Roure (Terres dels Alforins) i tertúlia amb l'escriptor Carlos Zanón. Reserves en La Llibreria.

 

ORGANIZACIÓ I COL·LABORADORS

 

AJUNTAMENT D'ONTINYENT

EDICIONES BABYLON

CAIXA ONTINYENT

CLUB DE LECTURA D'ONTINYENT

CINE CLUB UTIYE

LA LLIBRERIA

UNIVERSITAT DE VALÈNCIA - CAMPUS D'ONTINYENT

EL CELLER DEL ROURE

GRAM CERVESA ARTESANA

EDITORIAL SALAMANDRA

EDITORIAL ALREVES

EDITORIAL ESPASA

EDICIONS BROMERA

MESÓN DEL REY

EL TINELL DE CALABUIG

 

montatge logos